Vložil Anaj (bez ověření), 8. Červen 2010 - 21:09

Další pokus :

Naše SVJ má zpracované evidenční listy na kterých je toto poučení: Potvrzuji správnost údajů v tomto evidenčním listu a jsem si vědom/a/ povinnosti, oznamovat všechny změny v počtu příslušníků své domácnosti, domácnosti nájemce, nebo podnájemce a to nejpozději do 30ti dnů ode dne, kdy ke změně došlo. ( Viz. Stanovy SVJ xxxx , odst..12. Práva a povinnosti člena společenství – odst.12.2.10 a Domovní řád ).

Na druhé straně evidenčního listu je poučení, které jsme na shromáždění probrali a schválili.

Vybírám : Elektrická energie společných prostor: Zálohy jsou stanoveny podle spotřeby předešlého roku a rozpočítávány podle počtu členů domácnosti. Za člena domácnosti se přitom považuje majitel bytové jednotky a osoby, které s ním tvoří společnou domácnost a jiné osoby, které byt nebo část bytu užívají po dobu, která v součtu činí nejméně 3 měsíce v kalendářním roce. Kdo je v bytě hlášen, není rozhodující. V případě, že bude byt pronajímán, pak budou náklady rovněž rozúčtovány podle počtu osob . Odpočty měřidel budou prováděny za kalendářní rok k 31.12.

Voda: Záloha na vodné a stočné je stanovena podle celkové faktury předešlého roku a spotřeby v m3 v jednotlivých bytových jednotkách s přihlédnutím k současnému počtu osob v bytové jednotce. Pokud bude chtít vlastník bytové jednotky jednotky zálohu navýšit, oznámí to výboru SVJ. Cena za roční dodávku se rozúčtuje podle náměru spotřeby na poměrových vodoměrech v jednotkách, korigovaných na náměr fakturačního vodoměru na patě domu. V případě nezpřístupnění bytu k provedení odpočtu stavu poměrového vodoměru, ovlivnění vodoměru (např. magnety, porušením plomby, zásahem do číselníku, poškozením mechanické části vodoměru, atd.) bude vlastníkovi bytové jednotky vyúčtována spotřeba v hodnotě dvounásobku průměrného náměru na jednu osobu v domě, násobeného počtem osob v této jednotce v kalendářním roce. Odpočty měřidel budou prováděny za kalendářní rok k 31.12.

Je pravda, že naše SVJ má celkem 20 bytových jednotek ve dvou vchodech a 90% vlastníků zde bydlí od výstavby domu, tj. přes 30 roků, 10% majitelů BJ. jsou příbuzní , takže vztahy jsou zde velmi dobré, lidé jsou k sobě slušní a ohleduplní a nikdo nemá zájem druhého podvádět. Nemusíme nikoho kontrolovat, změny každý nahlašuje automaticky.

Úklid provádíme podle rozpisu, ale jsou zde velmi staří lidé a budeme tento problém řešit, zřejmě rozpočítáním nákladů podle velikosti bytové jednotky, ale budeme to projednávat na shromáždění.

Komunální odpad, platíme městu , dopředu, podle počtu osob trvale hlášených v bytové jednotce.

V bývalém SVJ jsme měli dohodu takovou, že faktura za komunální odpad a el. spol. prostor se rozúčtovala podle počtu osob trvale hlášených v bytě. Pokud majitel se svou rodinou odcestoval na půl roku pryč, nebo původní majitel Město, které má stále ve vl. jednu BJ v domě a tato BJ není užívána od r. 2002, přesto podle dohody, platí za el. spol. prostor i komunální odpad, za 1 osobu,

  • 300,– Kč měsíčně za úklid společných prostor a péči o předzahrádku a dvůr.

Je to většinou vše o dohodě a slušnosti.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.