Vložil PeDuPles (bez ověření), 27. Květen 2010 - 9:00

Tady asi bude důležité, jak je předmětný zápis naformulován, a také na obsahu Stanov a Prohlášení. My třeba máme důsledně oddělené poplatky za správu (odměna správci za přesně definované služby včetně účetnictví, zařazeno do služeb, fakturováno na byt a vyúčtováváno taktéž na byt po odsouhlasení nad 75% přítomných hlasů) a příspěvek na správu (podle plochy, garáže s úlevou, dohoda všech).

O tom, kam je položka zařazena, také trochu napoví evidenční list (rozpis plateb nebo jak to máte nazváno), tedy zda na tuto službu platíte zálohu, a vyúčtování služeb, tj. zda je tato položka vyúčtovávána mezi službami. Také zkuste zjistit, kam je tento náklad zaúčtován, zda proti zálohám na správu, nebo proti zálohám na služby.

Nejsem sice právník, ale v tomto případě, pokud je položka pět let mezi službami a tento způsob odsouhlasilo více než povinných 75% přítomných, neviděla bych úspěch onoho jednotlivce s případnou žalobou až tak růžově, protože stejné procento je potřeba na změnu Stanov a Prohlášení a jejich změna by tudíž prošla, byla-li by zároveň navržena, a soud by měl spíše přihlédnout k projevu vůle více než 90% vlastníků než se vozit po drobném technickém opomenutí. Ale soudy jsou nevyzpytatelné…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.