Vložil AnonymousHana (bez ověření), 18. Březen 2010 - 15:26

Dobrý den, paní Klainová,

děkuji za reakci. To, že SVJ mělo vést účetnictví a je samo za jeho nevedení zodpovědné, to bohužel víme. Včerejší jednání se správcem potvrdilo, že samostatné účetnictví nám vedou až od r.2009 (to vypovědeli individuální smlouvy o správě s vlastníky a sepsali smlouvu o správě se SVJ), do té doby nás účtovali pouze jako středisko a veškeré dokumenty odmítají vydat, protože je mají zaneseny ve svém účetnictví, tudíž ve svých závěrkách družstva za uplynulých několik let.

Nyní ale pan Vadran zmínil, že tyto individuální správcovské smlouvy zanikají se vznikem SVJ jako právnické osoby. Z toho mi tedy vyplývá naprostý rozpor s tím, jak postupoval správce. Protože SVJ s IČO existuje od r.2005 a správce přesto dával všem k podpisu indiv. smlouvy až do minulého roku! Minulý výbor toto absolutně neřešil a my jsme nyní nahraní, protože nejsme schopni ani rekonstruovat účetnictví a eliminovat tak možný dopad kontroly z FÚ.

Vidím, že v daném případě to budeme muset konzultovat s právníky. Proto jsem se ptala, jestli je možné toto někde vyčíst, abych věděla, čím se „ohánět“.

Děkuji, Hana

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.