Vložil AnonymousHana (bez ověření), 18. Březen 2010 - 11:57

Ano, to víme. Jen jsme si to tu chtěli ověřit. Tak jak píšu níž, potřebujeme zjistit, zda-li správce tedy postupoval od začátku špatně nebo jestli byla chyba právě v podepsání smlouvy o správě s jednotlivými vlastníky namísto se SVJ. Tuto smlouvu dostal automaticky k podpisu každý nový vlastník v podstatě povinně. Až na základě pokuty udělené nějakým vyšším orgánem nám správce hromadně tyto smlouvy vypověděl a sepsal novou smlouvu o správě se SVJ.

Možná celý problém je v tom, že bytové družstvo, které bylo dřívějším majitelem bytů a nyní správcuje, prostě pořád jede po vlastní ose a žádné námitky neakceptuje. Proto bych ráda zjistila, jestli i vy máte nějakou takovou zkušenost se správcem, co je zároveň bývalý vlastník.

A s tím souvisí i doplňující dotaz, zda-li je běžné, aby tento správce měl s jednou osobou z domu uzavřenou dohodu o pracovní činnosti na správcovskou činnost (kontrola úklidu, odečty vodoměrů, přejímání oprav a údržbářských prací do x tis., drobné výdaje domu do x Kč proplácené na pokladně atd.), která je navíc rozpočítána do správy domu a tudíž ji platí všichni vlastníci! Koukali jsme na to jak vyjevení.

Díky, Hana

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.