Vložil lake, 18. Březen 2010 - 20:30

Vážená xxx,

Děkuji. (Jen na okraj: představme si, že byste Vy dostala anonymní dopis bez zpáteční adresy a s žádostí o rychlou odpověď... Zde v diskusích s desítkami příspěvků je to obdobné. Nevidím důvod, proč se nepodepsat alespoň na konec textu. Běžně to všichni děláme.)

Pokud jde o můj příspěvek (Komunální odpad 22, Vložil lake, 18. Březen 2010 - 11:26), byl určen Manuele (viz oslovení) jako reakce na její nesprávný názor o nemožnosti svázat trvalý pobyt s povinnostmi (nepíše jakými). Viz Institut trvalého pobytu, Vložil Manuela (bez ověření), 18. Březen 2010 - 11:20.

Citoval jsem jí tedy jednu z desítek tisíc obecních vyhlášek, které jsou nepochybně součástí práva a které běžně ukládají osobám povinnosti a omezení na základě trvalého pobytu (příslušnosti k dané obci podle evidence obyvatel).

Je zcela bezvýznamné, zda uvedená vyhláška byla vydána na základě zmocnění obsaženého v zákoně č. 185/2001 Sb. o odpadech, nebo v zákoně č. 565/1990 Sb. o místních poplatcích, nebo v zákoně 128/2000 Sb. o obcích, nebo obec odvozuje právo ji vydat přímo z Ústavy.

Jestliže nekteří zkoumají tento aspekt citované vyhlášky, je to pro věc stejně významné, jako by se mne ptali, zda starosta, který ji podepsal, má ploché nohy. O nesmyslech se dále bavit nebudu. Je zde dost těch, kteří se věnují psaní hloupých připomínek, rozbíjení a znepřehledňování diskusí, protože to je mnohem jednodušší než dát tazateli kvalifikovanou a smysluplnou odpověď na jeho konkrétní dotaz.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.