Vložil lake, 18. Březen 2010 - 6:54

Pro AnonymousX:
• Nerozumíte pojmu "lhůta", což je je časový interval, v němž musí být něco vykonáno. Pletete si lhůtu s dobou, která uplyne mezi dvěma shromážděními ve vašem společenství. Tu si ovšem určujete sami, ale nezajímá to zde nikoho kromě Vás. Diskuse byla o lhůtě podle § 11 odst. 1 ZoVB počítané podle ObčZ.
• Neumíte spočítat jednoroční lhůtu podle Obč.Z.
• Pletete si pojem "jednou ročně" (lhůta podle ObčZ) s pojmem "jednou v kalendářním roce" (období od 1.1. do 31.12.). Jinak byste netvrdil, že počátek běhu lhůty je 1. ledna. To by platilo pouze pokud shromáždění se uskutečnilo 31. prosince.
• Nepřekvapuje mne za těchto okolností, že jste nepochopil ani souvislost rozsudku Nejvyššího soudu 28 Cdo 5216/2007 s výkladem roční lhůty pro konání shromáždění dle § 11 odst. 1 ZoVB a s šestiměsíční lhůtou přehlasovaného vlastníka dle § 11 odst. 3 ZoVB.

Pro mira_2:
• Je třeba číst předchozí příspěvky dříve, než reagujete. Zmínil jsem výše rozhodnutí Ústavního soudu Pl. ÚS 33/97. To obsahuje závěry ohledně počítání času, což platí samozřejmě i pro lhůty podle ZoVB. Nehledejte v ZoVB co tam není.
• Hloupá poznámka o "stanovách pana lake" ukazuje, že Vám není známo, že stanovy platí výhradné v tom společenství, které je přijalo (a to ještě s výhradami).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.