Vložil FrantaF, 17. Únor 2010 - 18:52

Cílem nákladů není splácet úvěr, ale něco realizovat. Vaše tvrzení „P.L.“, že vlastník pouze přispívá do „FO“, a co se s těmi penězi stane rozhodne shromáždění, připomíná snad způsob myšlení většiny současných politiků, ale jistě nevystihuje princip fungování společenství. Výbor nediktuje, ale plánuje, navrhuje a řeší. Shromáždění schvaluje. Zákony a stanovy, případně shromáždění, určují podíl vlastníka na nákladech a jeho povinnost jejich včasné úhrady.

Smyslem úvěrů je zajistit i při rozsáhlých opravách domů pokud možno stálou výši platby na DZ. Pokud záměr přesahuje výši zálohy, musí výbor vědět, kolik peněz schází, kolik z toho připadá na každého vlastníka. Vlastníci, kteří složí částku hotově (třeba také z výhodnějšího úvěru stavebního spoření), nikoho nepoškodí, sníží pouze výši nutného úvěru, společného pro zbývající vlastníky. Předseda a účetní mají poněkud náročnější zajišťování realizace.

Mimo banku, která přijde o část zisku z úroků, by to nikomu nemělo vadit. Neznám závažný důvod pro vnucování úvěru sousedu, který má dostatek zahálející hotovosti. Domnívám se, že diskuze již ztratila původní smysl. FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.