Vložil lake, 14. Únor 2010 - 16:47

Odpověď pro "Katastrální úřad (bez ověření)":

Vy ani nevíte, co všechno nevíte. Zřejmě Vám není známo, co je Prohlášení vlastníka, jaký má obsah a že se vkládá do katastru. Není Vám zřejmé ani to, že Prohlášení se vkládá do katastru jako celek, s veškerým obsahem. Není Vám jasný ani obsah pojmu "zápis do katastru".

Podle § 4 odst. 2 písm. (b) ZoVB Prohlášení vlastníka musí obsahovat popis jednotek, jejich příslušenství, podlahovou plochu a popis jejich vybavení. V této části tedy vlastník uvádí výčtem ty součásti jednotky, které nejsou společnými částmi domu. Může se jednat podle konkrétní situace o okna, uzavírací armatury, rozvody vody a odpadní potrubí uvnitř bytu, vodoměry, kalorimetry, otopná tělesa, termostatické ventily, zásuvky STA.

V Prohlášení může vlastník uvést i další "vybavení" včetně těch součástí bytu, u nichž není možná záměna se společnými částmi domu (příkladmo jsem některé součásti bytu uvedl v předchozím přispěvku). Tyto části Prohlášení budou sloužit spíše jako podklady pro vypracování kupních smluv.

Cituji namátkou z jednoho prohlášení:
Součástí bytové jednotky je její veškerá vnitřní instalace (potrubní rozvody vody, kanalizace, topení včetně radiátorů, elektroinstalace silno i slaboproudá) kromě stoupacích vedení včetně uzavíracích ventilů. (...)

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.