Vložil PeDuPles (bez ověření), 13. Prosinec 2009 - 12:44

S dovolením bych si troufla tvrdit, že uvedený závěr ještě nemusí být konečný. Prohlášení vlastníka tvoří na úplném počátku původní vlastník budovy; poté však vzniká SVJ, které odsouhlasuje stanovy.

Podle mého názoru by tedy mělo platit, že pokud SVJ přijme stanovy, ve kterých je rozúčtování společné elektřiny zařazeno do služeb, a na jejichž schválení je potřeba úplně stejná 75%-ní většina všech vlastníků jako na změnu Prohlášení, pak přijetím těchto stanov se automaticky v tomto bodě mění Prohlášení, a to i v tom případě, že tato písemná změna neproběhla katastrem. Pak už by na odsouhlasení způsobu rozpočítávání měla stačit nadpoloviční většina na shromáždění.

Pouze v případě, že stanovy elektřinu neřeší, mělo by platit Prohlášení, pokud tento bod obsahuje (my tedy v PV elektřinu v nákladech na správu jmenovanou nemáme a u způsobu rozúčtování nákladů na služby je přímo napsáno, že o něm rozhoduje shromáždění).

Čili podle mého názoru by automatické rozpočítávání podle podílů mělo nastupovat až v případě, kdy není řešeno Prohlášením nebo stanovami a následným odsouhlasením, a to na základě §13 odstavec 7 ZoVB.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.