Vložil FrantaF, 26. Červen 2011 - 14:20

Mám dotaz k situaci, která neodpovídá žádnému z popsaných případů. Na shromáždění vlastníků byl schválen návrh, že budou ze společné zálohy uhrazeny náklady na opravu balkonů, které jsou podle prohlášení i dodatečného písemného vyjádření právníka ve vlastnictví jednotek, které jediné k nim mají přístup. Jsem jediný vlastník, který se vzepřel a hned při hlasování upozornil, že k takovému rozhodnutí není shromáždění oprávněné. Předseda uklidnil přítomné, že je to v pořádku, protože to schválila nadpoloviční většina (63%) přítomných hlasů (byty s balkony mají spolu 66% všech hlasů).

Usnesení je sice neplatné, ale většina věří (nebo předstírá, že věří), že je vše v pořádku. Takže předsedovi stačí nic nedělat. Úhradu vlastníků bytů s balkony vůči společné záloze, bude možno dosáhnout asi jenom soudní cestou.

Vím, že bych mohl za sebe požádat o soudní rozhodnutí, aby mi byla částka připadající na můj podíl vyplacena. Potřeboval bych poradit, zda je možno donutit společenství, aby zajistilo úhradu nákladů na opravy od „vlastníků lodžií“, aby nedošlo k postižení všech ostatních. Nevím totiž, co můžu já, jeden z vlastníků, požadovat po soudu, abych dosáhl nápravy pro všechny postižené.

Pan „lake“ již dříve několikrát nabízel „vyrovnání pohledávek“, ale pro větší skupinu se mi to nezdá zrovna jednoduché.

FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.