Vložil Anonymou (bez ověření), 19. Říjen 2009 - 18:56

To co píšete většinou dává smysl ale tentokrát jde o nesmysl. Samozřejmě máte pravdu že do domovního řádu jde zduplikovat v jiných předpisech obsažená nařízení, např. protipožární ochrana, části občanského zákoníku apod. Ale má toto smysl?

Vaše věta „Ustanovení jsou závazná, nejsou-li v rozporu se zákony ČR, a vymahatelná např.: přestupková komise příslušného OÚ“ je zjevně chybná, protože by znamenala že do domovního řádu nebo i stanov lze stanovit majitelům bytů nějaké povinnosti jinak nevyplývající ze zákona a nebo dokonce i sankce v případě porušení.

Vím že je to absurdní, ale pak by šlo např. schválit přesný opak většinou rozumných nařízení – KAŽDÝ musí mít za oknem satelit, každý kdo má kočárek ho musí dávat do kočárkárny a nesmí ho vozit do bytu, každý musí sušit prádlo za oknem atd. + k tomu příslušné sankce.

Ještě jednou bych se chtěl tedy důrazně ohradit proti tomu nesmyslu cituji „Ustanovení jsou závazná, nejsou-li v rozporu se zákony ČR“

Sám si protiřečíte, mluvíte o postihu u přestupkové komise ale tam se zjevně postihují přestupky dle zákona, pochybuji že bude přestupková komise řešit to že někde suší prádlo v bytě a ne v sušárně.

P.L.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.