Vložil masonarozni (bez ověření), 30. Leden 2016 - 18:15

Zdravím,

dle uvedeného příspěvku shora mi připadá, že se Galileo musí se svým tvrzením „a přece se točí“, obracet v hrobě. Nakonec bychom se dostali opět do stavu, že Země je placatá a když dojdeme na okraj, spadneme dolů. Oháníte se zde vyhláškou, jak nějakým svatým grálem a obhajujete zde něco, co si stanovil sám člověk a vystavil si na to gleit v podobě „jakési“ vyhlášky.

Měření „průměrné denní teploty“ ze čtyř (potažmo vlastně ze tří! – čtvrtá je pouze doplněná) naměřených hodnot během 24 hodin mi nepřipadá vůbec jako nějaký údaj s vypovídající hodnotou. Nestačí se jen „domnívat“, že kontinuální měření nezpůsobuje významnou odchylku ve srovnání s Mannheimskou metodou tří měření, Vaše tvrzení by bylo dobře podložit nějakou teorií, měřením, zkrátka něčím, co má reálný základ a ne domněnkou – ta totiž reálný základ nemá.

Jako příklad můžeme uvést měření průměrné rychlosti, která je rovna dráze za čas. Zde nepotřebujete žádné hypotézy, žádnou radu moudrých vyhláškodárců, zde hraje hlavní roli pouze jednoduché fyzikální měření s naprosto přesnou a tudíž i maximální vypovídající hodnotou. Neoddiskutovalné a dokonce bez vyhlášky, pane jo!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.