Vložil lake, 17. Srpen 2009 - 13:35

Pane Fiebingere,

Podle toho, co popisujete, je půda společnou částí domu a podíly na ní nebyly odkoupeny novými vlastníky. Vaše situace je tedy jednoduchá, společné části mají být přístupné (podle vaší dohody) buď všem, nebo nikomu. Nikdo z vlastníků nemá právo bránit ostatním v přístupu ke společným částem, a už vůbec ne, jedná-li se o zjištění závady nebo opravu střechy.

Navrhněte panu sběrateli, že jeho sbírku mu pomůžete přenést do bytu nebo do některé společné místnosti ve sklepě domu. Za užívání sklepa mu zároveň stanovte nájem za výlučné užívání společných částí domu (částku volte rozumně, avšak tak, aby měl motivaci svou sbírku zlikvidovat nebo přestěhovat do svého bytu).

Pokud nebude s vaším řešením souhlasit, odstěhujte prostě jeho sbírku NA JEHO NÁKLADY někam, kde nebude překážet při opravě. Dbejte na to, abyste jeho poklad umístili pokud možno do uzamčené místnosti, aby pan sběratel neměl šanci obrátit se na policii s tím, že jste mu z jeho cenností něco odcizili. Klíč od místnosti mu vydávat nemusíte - až si bude chtít své věci odnést, požádá a odemknete mu.

Pokud si věci nevyzvedne v nějaké přiměřené lhůtě, vyzvěte ho (ústně se svědky, pak i písemně s doručenkou do vlastních rukou), aby své poklady odstranil ze společných prostor - stanovte do kdy se tak má stát s tím, že pak bude vše vyklizeno do kontejneru.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.