Vložil lake, 15. Srpen 2009 - 23:07

Pan . napsal: tvrzení tazatele, že společenství rozhodlo o věci, která je řešena prohlášením vlastníka, je patrně v pořádku

Právě že to není v pořádku. Shromáždění se nemůže prostě usnést, že ode dneška je půda společným prostorem. Při vzniku SVJ existovalo již v katastru vložené Prohlášení vlastníka budovy, které tuto věc řešilo: zřejmě byly půdní kóje příslušenstvím bytů, nikoliv společnými částmi domu. Kdyby totiž byly podle Prohlášení společné, pak by SVJ nemuselo při založení k tomu přijímat žádné usnesení, že?

Takže tu je případ, kdy změna Prohlášení vlastníka vyžaduje písemný souhlas všech vlastníků se zmenšením plochy a zároveň souhlas všech se změnou spoluvlastnických podílů (všechny podpisy ověřeny), zanést na katastrální úřad.

Z původního příspěvku neplyne nepochybně, že změna prohlášení vlastníka byla skutečně podepsána všemi a vložena do katastru. Spíše se jeví, že si pouze něco odhlasovali na prvním shromáždění, což ovšem nemá právní účinky.

Je velký rozdíl mezi vyklizením harampádí ze společných prostor a svévolným vniknutím do půdní kóje, která je uzamčena a je příslušenstvím konkrétního bytu. Proto čekám, že to pan Fiebinger ještě upřesní.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.