Vložil lake, 20. Červenec 2009 - 19:52

Paní Pelikánová,
váš dotaz je neúplný. Co PŘESNĚ máte o lodžiích v prohlášení vlastníka? Lodžie má stěnu rovnoběžnou s průčelím, okno a dveře, boční stěny, nosné části lodžie, zábradlí, strop, podlahu a ještě pochůznou plochu. Co z toho všeho je Vaše a co společné? Zateplení se týká vašich částí? (V tom případě ale neměla tato část rekonstrukce být hrazena ze záloh na údržbu a opravy!!!).
Pokud jde o stavební povolení:
Píšete, že revitalizace byla zahájena, tedy stavební povolení bylo vydáno. Vy jako účastník řízení jste jistě vyjádřila souhlas - při změně vnějšího vzhledu budovy je nutný souhlas všech vlastníků. Tedy se podívejte, s čím jste souhlasila. Budou tam podle projektu zasklené lodžie, nebo ne? Pokud ano, platí to investor. Pokud ne, znamená to, že lodžie tam při kolaudaci nebudou. Chcete-li je vrátit zpět, bude to na vaše vlastní náklady.
Obecně lze říci, že společenství bylo založeno ke správě a údržbě společných částí domu. Nebylo-li projednáno a odhlasováno výslovně, že SVJ hradí něco vlastníkům, lze mít za to, že nehradí.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.