Vložil Matějka Jaroslav, 3. Červenec 2009 - 19:27

Vážená paní Marcelo,

původní vlastník nepřímo „přiznal“ svoji chybu a přenesl plně odpovědnost na dodavatele, Pražskou teplárenskou, ve své větě: „Pokud jde o Váš požadavek týkající se osazení měření pro jednotlivé budovy, měl by být s ohledem na znění § 78 odst. 1 a § 78 odst. 6 zákona č. 458/2000 Sb. směřován na dodavatele tepla a nikoliv na původního vlastníka budovy.“

Na základě skutečností sdělených původním vlastníkem musí Pražská teplárenská, v souladu s ustanovením zákona č. 458/2000 Sb.§ 78 odst. 1: „Povinností držitele licence na výrobu a držitele licence rozvod je dodávku tepelné energie měřit, vyhodnocovat a účtovat podle skutečných parametrů teplonosné látky a údajů vlastního měřícího zařízení, které na svůj náklad osadí, zapojí, udržuje a pravidelně kontroluje správnost měření v souladu se zvláštním předpisem“, osadit měřiče na své náklady. Plně po „PT“ požadujte uvedení do stavu v souladu se zákonem pro průkazné dodávky tepla; nejedná se o malé peníze za dodávku tepla.

Chybou „PT“ bylo, že nové zařízení předávací stanice s takovým neprůkazným měřením dodávek tepla převzala k provozování. Pokud bude chtít „PT“ úhradu za dodatečnou instalaci měření dodávek tepla, musí tuto úhradu vyžadovat po tom, od koho k provozování zařízení převzala (dle informací vámi poskytnutých převzala zařízení k provozování přímo od původním vlastníkovi).

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.