Vložil Matějka Jaroslav, 8. Červen 2009 - 14:21

Vážená paní Marcelo,

náklady tepla k otopu v daném případě dělit na Zs a Ss nelze.

V případě tepla k otopu podle energetického zákona (zákon č.458/2000 Sb., v platném znění) je POVINNOSÍ držitele licence na výrobu a držitele licence na rozvod – t.j. váš dodavatel tepla Pražská teplárenská – dodávku energie odběrateli měřit, a to na své náklady; (jelikož chce mít samostatné smouvy s každým SV.) To je základní princip zakotvený v zákoně pro dodávku energie ve všech formách (elektřina, plyn, teplo).

Relevantní ustanovení zákona č. 458/2000 Sb.k Vašemu dotazu:

§ 78 odst. 1: „Povinností držitele licence na výrobu a držitele licence rozvod je dodávku tepelné energie měřit, vyhodnocovat a účtovat podle skutečných parametrů teplonosné látky a údajů vlastního měřícího zařízení, které na svůj náklad osadí, zapojí, udržuje a pravidelně kontroluje správnost měření v souladu se zvláštním předpisem“. (Pozn.:zvláštní předpis podle metrologického zákona.)

Výše uvedené platí, je-li provozovatelem výměníkové stanice Pražská teplárenská.

Provozuje-li výměníkovou stanici jedno společenství, platí ustanovení vzájemné „DOHODY“ (jak jsem uvedl minule), jelikož společenství pouze přeúčtovává náklady jiným „odběratelům“ a není držitelem licence na výrobu a držitelem licence rozvodu tepla; dle zákona č.458/2001 Sb. §2, odst.2. písm.c) odrážka 2: „dodavatelem tepelné energie fyzická či právnická osoba dodávající tepelnou energii jiné fyzické či právnické osobě; dodavatelem může být výrobce, distributor a rovněž vlastník nebo společenství vlastníků zajišťující tepelnou energii jako plnění poskytované s užíváním bytů či nebytových prostorů nebo k technologickým účelům“.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.