Vložil Matějka Jaroslav, 8. Červen 2009 - 11:40

Vážená paní Marcelo,

postupuji metodický návrh dohody:

Dohoda o Rozdělení nákladů na dodávku tepelné energie k otopu nákladů na poskytování teplé užitkové vody v zúčtovací jednotce mezi SV I. ….. a SV II. …..

Rozdělení nákladů na dodávku tepelné energie k otopu

  1. Náklady za dodávku tepelné energie k otopu dle faktury dodavatele se rozdělí mezi SV I. a SV II. v poměru dle započitatelné podlahové plochy (ustanovení vyhlášky č.372/2001 Sb. §2 písm.e), která se stanový jako podlahová plocha vynásobená koeficienty uvedenými v Příloze č.1 části A. k vyhlášce č.372/2001 Sb; mají-li některé místnosti v zúčtovací jednotce rozdílnou výšku stropů nebo stropy zkosené, započitatelná podlahová plocha těchto místností se vynásobí koeficientem podílu objemu vytápěného prostoru k objemu vypočtenému z podlahové plochy a výšky stropu převládajících místností v zúčtovací jednotce.
  2. Celková společná započitatelná podlahová plocha činí …. m², tj. 100%.
  • Z toho pro SV I. připadá …. m², tj. …%, z dodaného množství v GJ a z celkové ceny,
  • Z toho pro SV II. připadá …. m², tj. …%, z dodaného množství v GJ a z celkové ceny.

3. Obdobím zúčtování je vždy kalendářní rok.

Rozdělení nákladů na poskytování teplé užitkové vody v zúčtovací jednotce

  1. Náklady na poskytování teplé užitkové vody v zúčtovací jednotce za zúčtovací období = kalendářní rok, tvoří náklady na tepelnou energii spotřebovanou na ohřev užitkové vody a náklady na spotřebovanou vodu.
  2. Náklady na tepelnou energii spotřebovanou na ohřev užitkové vody se rozdělí na složku základní a spotřební. Základní složka činí 30 % a spotřební složka 70 % nákladů.
  3. Základní složku se rozdělí mezi SV I. a SV II. podle poměru součtu velikosti podlahové plochy bytu nebo nebytového prostoru jednotlivých SV k celkové podlahové ploše bytů a nebytových prostorů obou SV; přičemž podlahová plocha se určí dle vyhlášky č.372/2001 Sb. §2 písm.d) – podlahová plocha místností bytu a nebytového prostoru kromě teras, balkónů a lodžií (i zasklených) a vedlejších prostorů, které jsou umístěny mimo byt; do podlahové plochy se započítává i plocha zastavěná kuchyňskou linkou, vestavěným nábytkem, kamny nebo jiným topným tělesem. Nezapočítává se plocha okenních a dveřních ústupků. Celková společná podlahová plocha činí …. m², tj. 100%.
  • Z toho pro SV I. připadá …. m², tj. …%, z dodaného množství v GJ a z celkové ceny,
  • Z toho pro SV II. připadá …. m², tj. …%, z dodaného množství v GJ a z celkové ceny.

4. Spotřební složka se rozdělí mezi SV I. a SV II. poměrně podle součtů náměrů vodoměrů instalovaných v jednotlivých jednotkách u SVI. a SV II.

5. Odečty instalovaných vodoměrů v jednotlivých jednotkách u SV I. a SV II. se provádí nejméně jednou ročně, vždy však ke konci kalendářního roku.

6. Neumožní-li vlastník jednotky instalaci vodoměrů, nebo přes opakované prokazatelné upozornění neumožní jejich odečet, nebo je ovlivní, činí v daném zúčtovacím období u tohoto vlastníka jednotky spotřební složka nákladů trojnásobek průměrné hodnoty spotřební složky nákladů připadající na 1 m2 podlahové plochy zúčtovací jednotky. Při výpočtu se postupuje podle Přílohy č. 2 k vyhlášce č.372/2001 Sb.

7. Úhrady vlastníků jednotek stanovené podle odstavce 6 jsou součástí úhrady spotřební složky nákladů na poskytování teplé užitkové vody.

8. Při obnovení odečtu na instalovaném vodoměru se pro odečítané zúčtovací období odečte od stavu vodoměru průměrná spotřeba stanovená ze spotřeby jednotky připadající na 1 m2 podlahové plochy za neměřené zúčtovací období bez zvýšení uvedeného v odstavci 6.

9. Náklady na spotřebovanou vodu použitou k poskytování teplé užitkové vody se rozdělí mezi SV I. a SV II. poměrně podle náměrů instalovaných vodoměrů v jednotlivých jednotkách u SV I. a SV II. Ustanovení odstavců 6 až 8 platí obdobně.

10. Podružné vodoměry podléhají pravidelnému metrologickému ověřování správné funkčnosti dle obecně závazných právních norem – každé 4 roky.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.