Vložil Matějka Jaroslav, 13. Květen 2009 - 9:46

Vážená paní Z.Krejčí,

teoreticky nezáleží nyní na tom kdo jak. I „DEVELOPER“ je původní vlastník a měl výboru předat „Prohlášení vlastníka“ třeba i v elektronické podobě. Jinak „Prohlášení…“ získáte za úplatu na příslušném katastrálním pracovišti.

Pro pozemky nevzniká ze zákona právnická osoba, pokud není zapsána na LV s domem. Při správě se skutečně jedná dle OZ, a jménem všech vlastníků vystupuje společný zástupce.

Jelikož spoluvlastnictví k pozemku nezastavěného je určeno také dle velikosti podílu na společných částech domu, jak uvádíte, bylo by vhodné, účelné i ekonomické postupovat, tak jak jsem uvedl minule.

Přeci nebudete konat dvě schůze k řešení společných záležitostí. Záleží na vás, vlastnících, jak si vše upravíte – postačuje i jednoduchá přesná úprava některých ustanovení vašich stanov tak, aby se týkalo jednání i souvisejícího pozemku.

Pozn.: Jelikož pozemek je nyní zapsán samostatně, může se v budoucnu stát, že spoluvlastník pozemku – parkovacího stání prodá jednotku=byt, ale parkovací stání si nechá. V souladu s úmyslem developera na základě stavebního povolení a kolaudace a stávajícími právními předpisy má tato parkovací plocha sloužit vlastníkům jednotek v domě – stanovený počet parkovacích míst pro dům (novostavbu) na vlastním pozemku. Takže pouze by jste vše uvedli do souladu se všemi předpisy souvisejícími.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.