Vložil Petr Patočka, 12. Květen 2009 - 15:38

Mohu se zeptat, z čehy plyne vaše přesvědčení, že až bude povinná instalace indikátorů, tak nebude docházet k rozdílným rozpočtům? Nevede to pak také náhodou k tomu, že befelem dostamene nařízeno jaké si můžeme koupit auto (protože málokdo je odborník na bezpečnost automobilů), budeme nosit stejnokroje (protože někdo jinej ví co je pro nás nejlepší) atd.

Povinná instalace indikátorů záležela na jediné větičce, která byla v návrhu zákona o hospodaření s energií. Byl to §6 ods 10 kde bylo …přístroji regulujícími a registrujícími… Vyhláška 372 by zůstala naprosto stejná.

Je lepší, že všechny firmy budou provádět rozpočet stejně špatně? Třeba podle norem ČSN EN 834 a ČSN EN 835? Není přeci jen lepší možnost si moci vybrat i firmu která to dělá jinak? (jasně, že narážím na nás, ale dejme šanci třeba i gradenovým systémům).

To že konkrétní SVJ je postaveno před možnost výběru není přeci jen záležitost poměrového měření tepla. (a jste odborníci na vše co musíte rozhodnout?)

A jen mimochodem, já jsem nikdy netvrdil, že je správné, že mohou vlastníci „kecat“ do stanovování koeficientů. Bohužel to v současné době vede mimo jiné ke „korupčním“ koeficientům, kdy rozúčtovací firma klidně slíbí těm správným ty správné koeficienty k nejnižší úhradě v objektu. Ale to stejně žádná vyhláška nikdy nezaručí a je to jen o výběru důvěryhodné firmy. Ale také vám to dává možnost si zakoupit u dodavatelů indikátorů jen měřiče a rozpočet si dělat na vlastní triko (třeba Metra Šumperk nebo indikátory Siemens je možno takto zakoupit).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.