Vložil Matějka Jaroslav, 15. Duben 2009 - 10:42

Vážená paní Ireno F.,

pokud úřednice na Pozemkovém fondu ČR nechce v souladu s ustanovením §9 zákona č.72/1994 Sb., v platném znění, uzavřít smlouvu na pronájem pozemku s právním subjektem = společenstvím vlastníků, jelikož se jedná o „činnosti související s provozováním společných částí domu“. „Společenství může nabývat práva“ (pronájmu pozemku) v zájmu všech vlastníků.

„Společenství…“ je dle zákona č.72/1994 Sb., i dle ustanovení občanského zákoníku "SPOLEČNÝM ZÁSTUPCEM VŠECH VLASTNÍKŮ (v některých vymezených záležitostech týkajících se všech či většiny nebo dle usnesení shromáždění).

Přístup pracovníků jednotlivých územních pracovišť PF ČR je různý. Zkuste přímo vedoucího daného územního pracoviště. Pokud uředníci nebudou chtít jednat se společenstvím, ať se tedy společenství neangažuje v dané věci vůbec. Nechal bych vše na státních úřednicích, ať vypracují smlouvy na pronájem pro každého vlastníka samostatně. Určitě je tento způsob pro PF ČR „výhodnější“. (I úředník si musí najít práci = proč dělat jednu smlouvu, když může ve stejné záležitosti udělat více smluv – i několik desítek či stovek. Daňový poplatník to zaplatí.)

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.