Vložil fero, 26. Březen 2009 - 7:39

Pokud jste přesvědčen, že výbor bude stát za předsedovou demagogií, pak skutečně nezbyde, než svolat shromáždění. Jenže jeho rozhodování musí být perfektně připraveno, řada vlastníků moc neví, o co běží, na vlastním shromáždění se mohou „probudit“ ti, co si vzali refundaci za okna, velice snadno to skončí hádkou a nedosáhnete už ničeho. Přitom by mělo toto shromáždění být schopno rozhodnout i o případné rekonstrukci úvěru … máte jasno v tom, kdo to jednání shromáždění připraví? Nejde vůbec jen o dílčí rozhodnutí.

Proto by se mělo začít ve výboru s chladnou hlavou, bez nezdravého sebevědomí. Nevím, kdo vám dělá správu, jestli nemá nějaké právníky, zkuste sehnat konzultaci touto cestou. Ale vždy a všude jde o vzájemné respektování, o dohodu, nechat zastřelit ty, co jsou proti, lze pouze ve válce.

Máte pravdu, spousta SVJ řešila výměnu oken, refundace, pozici vlastníků mimo úvěr. Někde to jistě bylo bez problémů, jestliže se to jinde podařilo vyřešit, pak jistě dohodou, přesvědčováním, někdy třeba na hraně zákona, ale podařilo. Vašemu SVJ také nic jiného nezbývá, nemyslím si, že by většina vlastníků podpořila v tomto případě rozhodnutí soudit se.

Ještě jednu poznámku – tento rozpor může snadno skončit třeba odstoupením předsedy. I na to byste měli být připraveni.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.