Vložil ferda43, 19. Březen 2009 - 15:13

Dobrá den:

  1. prosím o vysvětlení slova důvěrník – zákon ho nezná, spíše si myslím, že se jednalo o pověřeného vlastníka
  2. Dále se to chce opřít o zákon a o stanovy, řádně si je pročíst, jaká jsou jeho práva a povinnosti – jen chci k tomu dodat, že tento pověřený vlastník odpovídá, stejně jako výbor, za škodu, kterou způsobil porušením své právní povinnosti.
  3. §14 ZoVB – pokud je to taková hrůza jak říkáte, což budete muset ale doložit (vším co je tzv. po ruce, i svědectvím), může společenství i kterýkoliv vlastník samostatně podat návrh k soudu, který může nařídit prodej jeho jednotky a tak se ho můžete zbavit.
  4. Všechno o čem píšete bych navrhoval sepsat a dát hlavy dohromady jakým způsobem se to, co on dělá dá vyjádřit finančně, tedy prokázat mu způsobenou škodu. Napadá mě opravdu hodně variant, jak to jde (nazákonný zábor společných prostor – odhlasoval bych jejich vyklizení a vyzval bych ho, písemně aby tak učinil do určeného data, znemožnění nahlížení do spisu společenství – též bych ho vyzval, aby umožnil přístup do určitého data, atd. atd. atd. Opět připomínám tuto škodu je nutno doložit. Jistě přijdete na to, jak vyjádřit tyto škody finančně. Pak to vše sečíst a vyzvat ho aby zaplatil a odůvodnit to. Pokud tak neučiní do lhůty mu dané, podat žalobu na zaplacení (cca čekací doba 2 roky, ale vám se nic neděje a jemu v připadě vašeho úspěchu naskakují úroky z nezaplacení od doby kterou jste mu určili, a pokud nepožádá v odvolání o odklad, tak platit musí hned po rozhodnutí), pokud pak vyhrajete, tak je situace už jednoduchá, .......až exekuce a pak je to to nejlepší podhoubí pro § 14 ZoVB, zvláště když nebude respektovat nařízení soudu.
  5. Žalovat ho můžete již žalobou na předání či nahlédnutí do dokumentů. Ale musíte ho písemně vyzvat Pokud nebude repsektovat nařízení soudu, tak se pro vás situace zjednodušuje (opět § 14 ZoVB)
  6. V případě faktur atd, jak píšete se potom, pokud se prokáže, že si hradil sám sobě něco co nesouvisí se společenstvím, pak nastupuje trestný čin, porušování pravidel při správě cizího majetku a trestným činem se stává, jestliže je škoda vyšší než Kč 5.000,–. Vše přičíst k celkové škodě. Toto je jediná cesta. Věřte, že neexistuje lepší cesta, než když druhý musí začít platit. Ale znova kladu důraz na pečlivost se kterou je nutno shromáždit důkazy. Všechno písemně a na dodejku. Že si třeba nepřebere poštu nevadí.Tak do toho a hodně štěstí. Ferda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.