Vložil N. Klainová (bez ověření), 11. Únor 2009 - 10:04

Pane Rennere,

stanovení příspěvků pro vlastníky a nevlastníky garáží způsobem, který popisujete, není správné a je napadnutelné. Může mít i daňové dopady, protože prokázaná výhoda některých vlastníků by měla být zdaněna daní z příjmů.

V některých letech může být odhlasovaný příspěvek příliš vysoký, v jiných naopak nedostačující. Vždy je třeba vycházet z rozpočtu nákladů, který zohledňuje i konkrétní naplánované finančně náročnější akce.

V některých letech se mezi plánovanými akcemi může objevit oprava nebo zhodnocení majetku, na který musí přispívat i vlastníci garáží (oprava střechy), v jiných letech by mohli být od příspěvků na určité akce vlastníci garáží osvobozeni (např. oprava rozvodů vody, jsou-li garáže bez připojení vody). Aby nemuseli garážníci tuto výhodu zdanit, musela by být uzavřena písemná dohoda se všemi vlastníky (ZDP § 4 odst. 1 písm. zg)).

Podrobnosti si můžete přečíst na www.klaiex.webnode.cz v rubrice Otázky a odpovědi v příspěvku „Vlastníci garáží a jejich účast na nákladech SVJ“.

N. Klainová

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.