Vložil Pavel, 9. Únor 2009 - 1:27

Pane Václav,

Vaše příspěvky jsou většinou rozumné.

Výše uvedenému příspěvku ale nerozumím. Sám uvádíte, že jsem uvedl možnosti v případě, kdy se NEODSOUHLASÍ oprava výtahu. Připomínám, že jsem uvedl, že je to spíše otázka financování, opravovat by chtěl každý, ale zadarmo.:-))

Domníváte se, že by výbor měl v rozporu s rozhodnutím shromáždění zajistit opravu a financovat ji z vlastních prostředků členů výboru? Jedná se o dost velké peníze. Většina stanov např. zakazuje aby výbor dojednal úvěr bez souhlasu shromáždění. Vy navrhujete, aby to vše výbor porušil?

Jinak z mé strany to byla pouze reakce na dotaz v teoretické rovině.

V našem SVJ jsme neměli 75% pro rekonstrukci z důvodů nízké účasti na shromáždění (proti nebyl nikdo, sousedé jsou vesměs rozumní a jejich průběžnému informování věnuje výbor hodně úsilí) a tak pracně sháníme v několika zemích chybějící hlasy. Kdyby ale shromáždění většinově rozhodlo neopravovat/ne­financovat, tak bych samozřejmě postupoval jsem jsem uvedl. Neočekávám, že u 6-ti výtahů by se na financování členové výboru složili.

Pokud by museli členové chodit pěšky, asi by změnili názor. I varianta odstoupení výboru je na místě. Pokud výbor nedokáže přesvědčit, že oprava/financování je nutné, nemá tam co dělat.

Můžete uvést, jak by jste postupoval Vy, když by většina rozhodla neopravovat? Rád se poučím.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.