Vložil Pavel, 8. Únor 2009 - 23:16

Můžete uvést podle čeho MUSÍ majitel či SVJ urychleně reagovat? Takový předpis podle NKS při MV ČR neexistuje, třeba je usvědčíte z neznalosti.

Když už diskutujete o problému, ke kterému neznáte, jak sám uvádíte, základní předpisy, možná by jste si měl přečíst alespoň dříve publikované příspěvky ve stejném vláknu.

Budu citovat sám sebe: „O opravě nebo rekonstrukci společné části domu, včetně STA, se musí rozhodovat 75% podle ZoVB. Při značné rozšířenosti satelitů a kabelovky to asi nebude pro většinu SVJ nic jednoduchého, proč by měli vlastníci souhlasit s výdajem společných peněz často pro pár jedinců v domě? Dovedu si představit, že neodhlasováním rekonstrukce STA samovolně zanikne zcela v souladu s Prohlášením a ZoVB.“

Protože asi neznáte ani ZoVB, tak znovu uvádím, že pokud nerozhodne orgán příslušný podle stanov (skoro vždy shromáždění při 75% většině) tak se rekonstruovat STA nemůže navzdory Vašemu mínění.

Závěrem připomínám, že osobně nemám nic proti rekonstrukci STA, jen mne irituje, když někdo uvádí, že něco MUSÍM a neví podle jakého předpisu resp. takový předpis neexistuje. Já pouze tvrdím, že nemusím rekonstruovat STA, ale pokud to SVJ vyhodnotí a odhlasuje jako nejlepší variantu, tak ať se STA klidně rekonstruuje.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.