Vložil Matějka Jaroslav, 6. Prosinec 2008 - 21:51

Vážený p.Kostas,

mřížka na vodoměru není filtr!

Nastudujte prosím záruční podmínky výrobce vodoměru a technické požadavky pro vodoměr na pitnou vodu a hygienické požadavky na pitnou vodu.

Mřížkou na vodoměru protečou takové kusy nečistot, které vám poškodí uzavírací ventily včetně „drahých“ vodovodních baterií s keramickými segmenty. Zde jsou jasně stanovené technické požadavky na „velikost“ případných nečistot v pitné vodě. (Poznámka: danou mřížkou na vodoměru protečou nečistoty větší než velmi hrubě mletá káva.)

Kdo vlastní DPS? Předpokládám že společenství. Je na výstupu z DPS filtr? Byl tento požadavek ze strany vlastníka-SVJ vznesen k zapracování do projektu rekonstrukce DPS? Je před cirkulačním čerpadlem TUV filtr? Byl po opravě v DPS proveden průplach systému a jeho vnitřní desinfekce? Máte o této skutečnosti od dodavatele zápis?

Podotázka: je domovní rozvod vody opatřen tlakovým regulačním ventilem? Většina armatur (vodovodních baterií a splachovadel) je v souladu se záručními podmínkami určena k provoznímu tlaku 1–5 barů, napájecí veřejný vodovodní řad je vyšší-8 barů a více.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.