Vložil verbal, 4. Únor 2024 - 18:54

§ 1169 odst. 2 zní

Ke změně prohlášení postatčí souhlas většiny hlasů všech vlastníků jednotek, týká-li se změna

a ) společných částí, při které se nemění velikost podílu na společných částech, nejde-li o části ve výlučném užívání vlastníka jednotky.

To znamená, že jde-li o změny v částech ve výlučném užívání vlastníka jednotky, tak musí být k takovým změnán 100% souhlas.

6 sklepů bylo rozděleno z třetí společné místnosti určené k jejich výhradnímu užívání do zbývajících dvou místností určených k výhradnímu užívání ostatních vlastníků jednotek. V důsledku toho se sice neměnila velikost podílu vlastníků na společných částech, ale změnil se skutečný stav v prohlášení vlastníků

V rozhodnutí schváleném na shromáždění vlastníků se nerozhodlo, že se zabere jeden z prostorů pro jiný účel než pro výlušné užívání pro sklepy, ale že se sklepy rekonstruují, tak, že budou zděné. Prokázat, že se rozhodlo o tom, že se sklepy zmenší o nacpání mezi ně dalších 6 sklepů bude muset SVJ a že s tím souhlasilo 100% vlastníků bude muset prokazovat SVJ, ne žalobce, tato důkazní povinnost je na SVJ. A už vůbec se nerozhodlo o tom, že aby byly ještě víc menší, že se vytvoří duplicitní sklep 3 resp. 0 i pro předsedu nebo jiné členy výboru.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.