Judikaty na dorucovani mailem - znate prosim?

Vložil Soudil (bez ověření), 30. Leden 2024 - 12:38 ::

Poslal jsem kdysi z gmailu svjcku, ucetni i pravnimu zastupci, výzvu k doložení podkladu vyúčtování.

Teďka u soudu samozřejmě oni zapírají že nějaký e-mail obdrželi, mezitím se právní zástupce svjcka změnil, ale účetní ti SW čko bylo u soudu a tam samozřejmě zapírali.

Tedy ne že by na tom stála moje žaloba, mám v ruce spoustu dalších trumfů.

Ale, co potřebuji, zjistit, zda (1) je na maily nejaky judikat, tedy na doručování přes email. Obávám se že SMTP logy nebudou po skoro dvou letech už dostupné, no každopádně to na listovní zásilky po roce už také nelze dohledat, navíc tam nelze ani prokázat, co je obsahem zásilky.

Stávající právní zástupce svjčka, když jsme se o tom neformálně bavili, no tak se mi v podstatě vysmál, že nikdo přece nemá povinnost číst anebo odpovídat na e-maily!!

Ne že by mě to nějak vytáčelo, nebo překvapovalo, spíše mě pobavilo, k jakým hnusárnám a podrazům jsou schopni ti silnější, rozuměj SVJ, se snížit …

Do toho tam začal ještě soudce okresního soudu mlít něco o tom, že to (2) není vlastnoručně podepsaný. Takže k tomu bych také potřeboval, pro vlastní poučení, nějaký judikát, pokud tohle existuje. Protože přece listina zaslána poštou, tak to přece může být odeslána, případně podepsána také kýmkoliv, třeba mojí kočkou. Věřím tomu že k tomu někde musí být judikatura.

Tak díky za Sdílení zkušeností, těch úspěšných u soudu, i těch neúspěšných.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.