Vložil Justitianus, 23. Leden 2024 - 6:12

Radko, sama jste citovala z judikátu – a je to naprosto totéž co jsem zde už napsal.

Že tomu judikátu vůbec nerozumíte – to je jen Vaše směšná popletenost.

Práce neschopný pojištěnec má povinnost označit lékaři místo pobytu v době pracovní neschopnosti. Označení (slovní popis) musí samozřejmě být natolik srozumitelné, jednoznačné a určité, aby kontrolor to místo našel a aby v tomto místě mohl pojištěnce zkontaktovat a vyzvat jej k prokázání totožnosti a k předložení dokladu o vzniku PN.

Například:

Přístaviště Horní mlýn na řece Sázavě, říční kilometr 87.3, hausbót „Titanik“, klepat na poklop průlezu do kajuty.


Toto označení místa pobytu nepochybně obsahuje všechny potřebné údaje k provedení kontroly. Nechybí ani jediný údaj požadovaný zákonem. A je úplně jedno že neexistuje adresa, dveře, zvonek, štítek a na něm nějaké jméno.

Nemohu za to, Radko, že jste tak tupá. O stejné záležitosti se zde diskutovalo v červnu 2020, ale Vy jste se z toho nepoučila.
http://www.portalsvj.cz/…ypina-zvonky#…
 http://www.portalsvj.cz/…ypina-zvonky#…

Stěžovatelka z Vašeho citátu nebyla úspěšná, protože neposkytla nezbytnou součinnost. Splnila tím podmínky pro krácení nemocenského. Při tom by bylo stačilo, aby lékaři uvedla místo a telefonní číslo. Vy jste si ale z toho judikátu zmateně odvodila neexistující povinnost ohledně jakéhosi zvonku či štítku. Jste totálně popletena.

Justitianus.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.