Vložil MartinII, 27. Červenec 2023 - 21:06

"místo toho tam žijí v (pod)najmu lidi, kteří kromě nulové pravomoci ani netuší, kde tyto rentiéři žijí (a dokonce ani zda vůbec žijí), tak je tato situace zdá se legislativně nedořešena (a nevyřešitelná).

Dokonce ani soudní cestou nemám šanci nic docílit, protože není koho ani jak oslovit nebo jim cokoliv doručit. Nejspíš ani nemá smysl dodávat, že SVJ není schopno usnášení – protože není zde plná moc."

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Já bych se zeptal výboru, zda někdy potřeboval a sehnal 50 % hlasů ze 100 %. Pravda je, že si možná dosud vždy vystačil s 50 % z 50 % zúčastněných (takže usnášeníschopní přeci jen jste).

Omlouvám se, že jsem nestudoval všechny vaše informace které jste poskytl zde na fóru (co jste zjistil a co jste již zkusil zjistit).

Já bych se jednak ptal

  • statutárů na kontaktní adresy (snad je proboha mají, nejspíše emaily, telefonicky Skype apod.), jak se s nimi domlouvají vyúčtování, přeplatky, nedoplatky, změny Rozpisu záloh
  • a na kontakty přes nájemníky. Pokud by si ani nebyli jisti, že pronajímatelé žijí, tak by jim i mohli snad přestat platit nájem.

Pronajímatelé nekontrolují ani stav bytu ?

Neřeší s nájemníky zvyšování nájemného a služeb ?

Nezajímá je, zda jim praskla voda, odpad, zda je někdo ze sousedů vytopil ?

Tomu nevěřím. To by byli bláhoví.

Možná dali plnou moc k jednání o výše uvedeném osobě (třeba právnické) s pobytem v Česku, kterou nájemníci znají. Ale nechtějí prozradit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.