Vložil Bořivojka42, 23. Říjen 2008 - 9:03
  1. Důležité je, zda se ta kačírkem (ať už je to, co chce) vysypaná část střechy vůbec dá používat (z pohledu stavebních předpisů).
  2. Pokud se používat dá, tak před pronajmutím společných prostor je dobré si zjistit daňové konsekvence.
  3. Pokud pronajmout střechu jako SVJ nechcete a osoba, co střechu neoprávněně užívá a umístila na ní sušák/pergolu se nemá k jeho/jejímu odstranění i po písemné výzvě, nezbude než se obrátit na soud s žalobou na odstranění (uvedení v původní stav). Eventuálně lze využít správní orgán o ochranu pokojného stavu (§ 5 občanského zákoníku) – to bych udělal já, je to rychlejší a levnější (když tam sedí někdo schopný)než soud a paralelně vedenému soudu to nebrání.
  4. Pergola už možná samo o sobě bude znamenat zásah do vzhledu domu – opět stavební předpisy, ve kterých nejsem úplně silný – takže mžná by na souseda šlo poštvat stavební úřad.
  5. Jestli pergola není pořádně ukotvená a bude na ní prádlo, pak při větru může představovat bezpečnostní riziko – pak by asi přicházelo v úvahu její odstranění bez součinnosti s vlastníkem, který by ovšem měl být na tuto možnost předem upozorněn a dána mu lhůta k odstranění.
  6. A čí je to zábradlí? Pokud nepatří k bytu, tak by také mělo být opraveno k nákladům toho, kdo jej poškodil.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.