Vložil Justitianus, 13. Červen 2023 - 10:51

Dodatek ke smlouvě nebrat!

458/2000 Sb.
§ 78 Měření

(1) Povinností dodavatele tepelné energie je dodávku tepelné energie měřit, vyhodnocovat a vyúčtovat odběrateli tepelné energie podle skutečných parametrů teplonosné látky a údajů měřicího zařízení, které na svůj náklad osadí, zapojí, udržuje a pravidelně ověřuje správnost měření v souladu se zvláštním právním předpisem (12). Odběratel tepelné energie má právo na ověření správnosti odečtu naměřených hodnot.

Dodavatel energie se chce vyvyléknout ze svých zákonných povinností. Na toto nepřistupujte.

Pokud máte samostatné odběrné místo s měřením a fakturací, nevzdávejte se toho. Pokud byste souhlasili s změnou smlouvy, pak dodavatel zruší patní (předávací) kalorimetry TUV v domech. Všechny tyto domy pak spojí do jediného odběrného místa. Náklad na dodávku TUV se bude rozúčtovat na jednotlivé domy podle součtů náměrů všech bytových vodoměrů (jako by šlo o dům jediný).

Ptáte se zda je to výhodné: Pro dodatele určitě ano! Odpadnou mu starosti s kalorimetry, odečty, ověřování, fakturace.

Nenapsal jste zda se toto má týkat i nákladů na teplo k vytápění – v tom případě by se každý dům podílel na plýtvání teplem ve všech společně připojených domech. Představte si jediné odběrné místo, které se skládá z domů zateplených i nezateplených. Někdo bude na někoho určitě doplácet, že?

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.