§6 vyhl. 269/2015 ve vyúčtování služeb

Vložil Karel (bez ověření), 2. Červen 2023 - 7:24 ::

Dobrý den,

chci se zde chytrých lidí zeptat: v našem SVJ jsem dostal vyúčtování.

v §6/k vyhlášky uvádí: „v grafické podobě vyhotovené srovnání zjištěné spotřeby tepla na vytápění příjemcem služeb za dané zúčtovací období a za stejné období předchozího roku, upravené s ohledem na klimatické podmínky v těchto obdobích postupem podle přílohy č. 4 k této vyhlášce,

Můžete mi poradit, co vlastně má na vyúčtování být? Mám tam 3-sloupcové grafy. První a druhý je za mou spotřebu vody teplé a studené – obdobně to vídám na fakturách od CEZu. Ale jde o graf spotřeby z vodoměrů, nikoli o spotřebu přepočtenou za ZUJ (tj. aby to reflektovalo rozdíl součtu vodoměrů podružných a vodoměru fakturačního)

Třetí sloupcový graf zobrazuje hodnoty, které mi byly odečteny přímo na IRTN co mám na radiátorech.

Fakt je to dobře? Vůbec tomu nerozumím.

1) to co mám odečtené není nijak přepočteno (tzn. nereflektuje to, pokud bych se dostal mimo interval –20% a +100% a ani změnu radiátoru a tím asi i koefifientů) 2) vyhl. v příloze č.4 uvádí nějaké denostupně – ty na svém vyúčtování nemám a nikdy jsem neměl (tedy pokud to nejsou ta čísla z IRTN)

A požaduje vůbec vyhláška aby vyúčtování obsahovalo grafy spotřeb z vodoměrů, nebo to je jen nějaká hurá-akce našeho rozúčtovatele?

Děkuji Karel

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.