Vložil Justitianus, 30. Květen 2023 - 15:03
  • Pas1k (bez ověření): „Zkus napsat na svuj soud (resp. vice soudu) dotaz dle infozakona, jak mas splnit pravomocny rozsudek do 3 dnu“

Kravina. Soud nemusí odpovědět, protože dotaz směřuje na obsah celostátně účinného právního předpisu. Soud není povinen hlupákům vyhledávat, kopírovat a rozesílat texty zákonů.

§ 1953 Náhradní splnění
(1) Nelze-li dluh splnit proto, že věřitel je neznámý nebo nepřítomný, že věřitel odmítl bezdůvodně plnění přijmout, že dlužník je bez své viny v nejistotě, kdo je věřitelem, nebo z jiných důležitých příčin na straně věřitele, je dlužník oprávněn složit předmět plnění do soudní úschovy. Účelně vynaložené náklady spojené s náhradním splněním jdou k tíži věřitele.
(2) O složení předmětu plnění do úschovy vyrozumí soud toho, pro koho se složení stalo, a podle potřeby zařídí jeho zastoupení.

  • Pas1k (bez ověření): „Za me ale bude stacit tomu tvemu advokatu poslat do datovky vyzvu ke sdeleni platebniho uctu …“
Kravina. Advokát může zvysoka kašlat na obsah datové zprávy od dlužníka.
  • Pas1k (bez ověření): „Za me ale bude stacit tomu tvemu advokatu poslat do datovky (…) kopii zaplaceni postovni poukazkou …“

Kravina. Poslání poštovní poukázky není totéž co zaplacení ! I kdyby advokát poukázku převzal, dlužník je stále dlužníkem. Jestliže nebyla úhrada poukázkou mzi stranami předem sjednána, pak dlužník nemá právo volby způsobu plnění. Viz § 1955. A pouhé poslání kopie poukázky datovou zprávou samozřejmě nemá žádný účinek pro nikoho. Pouze to advokátovi napoví, že zoufalec Pas1k (bez ověření) je právní analfabet.

§ 1954
K řádnému splnění se vyžaduje, aby byl dluh splněn ve stanoveném místě. Nelze-li místo plnění zjistit ze smlouvy, povahy závazku nebo z účelu plnění, plní se v místě stanoveném zákonem.
§ 1955
(1) (…) Peněžitý dluh plní dlužník v místě bydliště nebo sídla věřitele.
§ 1957
(2) Plní-li dlužník peněžitý dluh poštovním poukazem, je dluh splněn (…) vyplacením peněžní částky věřiteli v hotovosti.

  • Pas1k (bez ověření): „… ale kdyz ne[o]dpovi, tak napadnout nasledne jeho kroky bude podle meho nazoru snadne.“
Kravina. Advokát není povinen Pas1kovi odpovědět. Není povinen nevyžádanou poukázku převzít. Převezme-li ji, nebo mu bude doručena, není povinen běžet s ní na poštu k přepážce. Dluh nebyl splněn z důvodu na straně dlužníka.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.