Odměny členů Výboru SVJ

Vložil vladimir1, 20. Duben 2023 - 16:10 ::

Dobrý den. V červnu 2021, ze zdravotních důvodů, odstoupil jeden ze tří členů Výboru SVJ. Výbor předložil návrh (Shromáždění, hlasování PER ROLLAM) tohoto znění:

"Doplnění výboru

Pan A.B. odstoupil z výkonu funkce člena výboru ze zdravotních důvodů. Panu B. děkujeme za odvedenou práci a nápady, které do činnosti výboru přinesl.

V souladu se Stanovami je nutné prázdné místo obsadit, aby výbor byl opět trojčlenný. Žádost výboru o spolupráci do konce funkčního období přijala paní C.D. Výbor tímto žádá shromáždění o potvrzení nominace.

A v tom samém hlasování, pod jiným bodem:

"Schválení odměn výboru

Členové výboru vykonávají pro společenství vlastníků správcovskou činnost, za kterou nepobírají žádné finanční prostředky ani na pokrytí základních nákladů, které s tímto souvisí a které vynakládají ze svého příjmu.

Výbor proto navrhuje, aby stávajícím členům výboru byla přiznána odměna ve výši 3.500 Kč / měsíc čistého.

Na zvážení členů společenství vlastníků výbor ponechává, zdali tuto odměnu přiznat od začátku vzniku funkce členů výboru (tedy zpětně), či pouze do budoucna."

Pokud je mi známo, tohle hlasování nikdy neproběhlo. Nicméně, teď jsem zjistil, že Výbor si už víc jak 1 rok vyplácí odměny, mesíčně 3 500 Kč, a dokonce v únoru 2022 si vyplatili 21 000 Kč (chápu to jako 1 splátka za Leden + 5 předešlých měsíců, tedy zpětně). Zajímavé je, že (dle čísel účtů, na které je to vypláceno), odměnu dostáva i ta " náhradnice", za toho člena, co odstoupil. Přitom nikdy nikdo ji neschválil. Dotazoval jsem Výbor. Odpověď zatím nemám, ale okamžitá rekace, co byla, že ve veci " Garážová vrata-způsob otevírání " (řešeno tady v jiném vlákně), najednou souhlasí i s používáním dálkových ovladačů, co ještě předevčírem razantně odmítali :-). Dovolím si tedy dotaz: můžou si vyplácet odměny i bez toho, že nejsou schváleny Shromážděním ? A dokonce i tomu členovi Výboru, který ještě nebyl schválen ? Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.