Je preventivni pozarni prohlidka povinna?

Vložil Clen (bez ověření), 26. Březen 2023 - 15:41 ::

Přišlo mi:

Zápis z preventivní požární prohlídky

Dle zákona č.133/1985 Sb. o požární ochraně ve znění pozdějších předpisů §5 ost. I pis. e) a v souladu s vyhláškou MV č. 246/2001 Sb. § 12 a § 13 byla vykonána preventivní požární prohlídka v bytovém domě

takže asi svj objednalo prohlídku spol. prostor, chci se k tomu zeptat,

1/ je povinnost objednávat rocni kontroly z pozice malého svj (4 byty a 4 patra)? Kontrolor je z vedlejšího krajského města takq mě napadá – kolik ten protokol asi stál… Je to buď alibi anebo malá domů, kdo ví.

2/ nedělají prohlídky náhodou i místní hasiči?

3/ protokolem uvedené informace jsou mi stejně k ničemu, protože není jasné, komu věci v chodbě patří, kdo a do kdy je má odstranit.

4/ takovéto kontroly by podle mě v tak malém SVJ je měl zajistit přímo výbor, který bere jestli se nepletu 7,5 tis. měsíčně. Dobře, poprvé bych si udělal protokol ale po roce už si to snad může výbor zaprotokolovat sám…

5/ V protokolu není řešena kontrola protipožárnosti bytových dveří, tohle se dnes nezkoumá? Myslím tu expanzní pásku na vstupních dveřích bytů… hádám že jí tam spousta lidí ani nemá (staré dveře z 60/70 let) – je povinná nebo jen u nových domů?

6/ kontrolor doporučuje protipožární poplachové směrnice vyvěsit nejen v přízemí ale v každém patře (4 byty) – je to obvyklé?

7/ příští kontrola za rok…

Jak to máte u vás? Díky za zkušenosti. (V uvodu odkazanou Legislativu jsem nestudoval)

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.