Vložil Krupp, 19. Listopad 2022 - 18:54

Justiniane, vy tu uvádíte výpočet kolik přispěl který vlastník na zpronevěru. Ono nemusí jít o zpronevěru. Tu jste si vy vymyslel. Třeba jsou dveře společnou částí domu, to tazatel neuvedl, jen SVJ dveře nezaplatilo všem. Já bych viděl spíš tu druhou možnost.
Nevím, kdo tady použil termín kompenzace. Každopádně je to to, o co se tazateli jedná.

A teď k výpočtu. Pojďme do reálných čísel z vašeho posledního příkladu. I cenu dveří dejme reálnou – 10 tis. Pochopil jsem , že po opravě počítáte správně podíl jednotlivých vlastníků na zaplacení této částky. Menší byt se podílí z těch 10 tis, podle vašeho výpočtu, 800 Kč, větší 1200 Kč. To ale není kompenzace.
Vy si bohužel pletete částku, kterou jednotlivý vlastník na dveře přispěl, s kompenzací, kterou by měl dostat, aby nebyl se strany SVJ poškozen. To jsou dva odlišné pojmy. Jste opravdu přesvědčen, že částka 800, resp. 1200 Kč, kterou jste poškozeným vlastníkům přisoudil, je má uspokojit? Nebo zase jen chcete místním blbečkům, jak je (nás) nazýváte, předložit něco, co vás právě napadlo?? A než odpovíte, opakujte si „Krupp je blb“.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.