Vložil vyuctovani (bez ověření), 21. Říjen 2022 - 12:11

jistě, může písemně požádat o nahlížení (to ale nehrozí pro jejich negramotnost). Ale k tomu by musel nejprve převzít vyúčtování, jinak logicky nemá co kontrolovat, anebo se pletu? To přece vy musíte vědět nejlépe, že nahlížet podklady mu je k ničemu bez samého vyúčtování, které ale odmítl převzít. Je snad povinnost mu doručovat podruhé (i kdyby písemně vyzval-to ale nehrozí pro jejich negramotnost?! Nemyslím že je taková povinnost a sám si pro to nepřijde.

Já ty podklady (strav A, stav B) samozřejmě mám, jen jsem je nechtěl rukou dopisovat na hotové vyúčtování, když to dle mne není povinnost a navíc když jsem stavy měřidel na žádném vyúčtování ani nikdy neviděl (byly max. přílohou, když se jedná od vyúčt. od 1.1. do 31.12. třeba).

A nezlobte se, já „součtem náměrů“ rozumím právě odebranou energii (10 kWh, 30 m3) a nikoliv stav A počáteční: 5497464165, stav B konečný: 654649645, výpočet rozdílu a ještě násobení ceny za jednotku (v případě vody studené a elektřiny), ale právě a jen jejich rozdíl (tedy odebral 10m3 vody a 20 kWh, a tyto údaje jsem na vyúčt. uvedl, i když aplikace to tam netiskne), nebo se snad v něčem pletu?

ps: vážně máte někdo vyúčtování, kde je přímo v něm počáteční a konečné stavy? Myslím že zrovna SWAN Liberec to taky netiskne.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.