Vložil Justitianus, 24. Říjen 2022 - 3:50
  • OK (bez ověření) napsal: „Není to tak dávno, kdy jste tady tvrdil, že vzorové stanovy neexistují.“

Je zjevné, že nejste schopen porozumět jednoduchému textu v českém jazyce. Při této neschopnosti máte asi těžký život, když nechápete obsah toho co se Vám říká a píše.

Vícekrát jsem zde napsal, že neexistují vzorové stanovy jako celostátně účinný a závazný právní předpis. Takovéto vzorové stanovy byly platnou součástí českého práva na základě zmocnění uvedeného v § 9 odst. 10 zákona č. 72/1994 Sb. a byly definovány v příloze nařízení vlády č. 371/2004 Sb., ve znění nařízení vlády č. 151/2006 Sb.. Tyto právní předpisy byly zrušeny bez náhrady zákonem č. 89/2012 Sb. ke dni 01.01.2012. ´

V této diskusi jsem použil pojem „vzorové stanovy“ pro kterýsi hypotetický vzorový dokument, který by možná mohl být uložený na kterémsi počítači v kterési advokátní kanceláři a použitý kterýmsi advokátním koncipientem k tvoření návrhu stanov kteréhosi SVJ.

Takových „soukromých“ vzorů použitelných ke zkopírování mohou samozřejmě existovat tisíce či desetitisíce, a to v psané, tištěné i digitální podobě. Nikdy jsem netvrdil, že je tomu jinak.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.