Vložil Justitianus, 19. Říjen 2022 - 11:10

Paní Věro, co píšete nemá hlavu ani patu.

☀ Pokud nájemce produkuje komunální odpad:
Hradí v některých obcích poplatek jako osoba s trvalým pobytem v obci, a ten hradí zpravidla přímo obci. Neplati nic žádnému SVJ. V jiných obcích nehradí nájemce obci nic, zato hradí svému pronajímateli náklad za poskytovanou službu podle nájemní smlouvy. Příjemcem služby vůči SVJ však v tom případě je pouze vlastník jednotky – nikoliv nájemce!!! Nájemce nikdy neplatí nic žádnému SVJ za komunální odpad. To je pouze mezi nájemcem a pronajímatelem.

☀ Pokud vlastník či nájemce nebytového prostoru neprodukuje komunální odpad:
Vůbec nemá přístup do obecního systému svozu, třídění a likvidace komunálního odpadu. Neodebírá službu ani od SVJ, ani od obce. Neplatí tedy nic žádnému SVJ. Jestliže je původcem nekomunálního odpadu, je povinen zajistit si jeho likvidaci sám u osoby která má oprávnění nakládat s odpadem.


Možná vaše SVJ v minulosti tolerovalo, že podnikatelé se zbavovali nekomunálního odpadu tak, že jej „načerno“ vhazovali do nádob na komunální odpad. Takové počínání původců nekomunálního odpadu vždy bylo – a stále je – v rozporu se zákonem. Vy jste tomu porušování zákona nečinně přihlíželi, a dokonce jste za to neoprávněně vybírali peníze.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.