Rozpočítávání odpadu

Vložil Věra Kanovová (bez ověření), 18. Říjen 2022 - 21:31 ::

Dobrý den, můj dotaz se týká rozpočítávání nákladů na popelnice. Dosud spoustu let všichni – byty i obchody hradily dle podílů. Nyní obchody přišly s doklady od svých nájemníků, kteří si hradí vlastní popelnice. Jsou to popelnice určené k podnikání. Vlastníci obchodů najednou nechtějí přispívat na naše společné popelnice. Dosud naše společné popelnice využívaly, nosily do nich mnoho odpadu, často nadměrný, museli jsme nechávat mimořádně odvážet odpad, vymývat popelnice atd. Teď ho tam již nenosí, protože usilují, aby nemuseli už na odpad přispívat. Dle prohlášení vlastníka se podílíme na náklady všichni dle podílů. Ve stanovách máme, že se nepodílí, když se prokáží svými náklady za odpad. Stanovy jsme ale neupravovali, protože roky to fungovalo, všichni přispívali dle podílů.

Prosím o názor, jak se k tomu postavit. Oni se opírají o stanovy a nařízená Prahy, že musí mít obchody svoje popelnice. My se opíráme o prohlášení vlastníka.

Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.