Vložil Petr, 27. Září 2022 - 18:20

"… je 11 bytů. Je zde HAVARIJNÍ STAV STŘECHY.

ZATÉKÁ do podkrovních bytů a

při bouřce LÉTAJÍ ze střechy střešní TAŠKY.

Vlastníci 2 BJ …s ničím nesouhlasí. Je MOŽNÉ JE NĚJAK OBEJÍT ?

S ostatními jsme se domlouvali na … opravě ale v případě investic musí být SOULAS 100%. Lze to NĚJAK VYŘEŠIT ?"

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Kvůli vašemu odfláknutému dotazu jsem musel hledat příslušné paragrafy NOZ, místo toho abyste si hlasovací kvórum (aspoň před dotazem) ověřila sama !!!

Na základě čeho tvrdíte že „v případě investic musí být SOULAS 100%“. Vy máte 100 % VE STANOVÁCH DLE § 1206 (2) … K přijetí rozhodnutí se vyžaduje souhlas většiny hlasů přítomných vlastníků, LEDAŽE STANOVY NEBO ZÁKON VYŽADUJÍ VYŠŠÍ POČET HLAS٨.

Protože „2 vlastníci kteří nesouhlasí, ale NA SCHŮZE NECHODÍ“, se dle § 1206 NEZAPOČÍTÁVAJÍ DO PŘÍTOMNÝCH". A nemohou ani PODAT NÁMITKY DLE § 1209 !!!

TAK JAKÉPAK OBCHÁZENÍ ???

Pokud „PŘI BOUŘCE LÉTAJÍ ZE STŘECHY STŘEŠNÍ (pozn.. jaké jiné než střešní, že…) TAŠKY“ tak BUĎTE RÁDI ŽE TO JEŠTĚ NIKOHO NA CHODNÍKU (nebo na dvoře ?) NEZABILO

  • – – – – – – – –

Váš dotaz je (nezlobte se na mne) ukázka toho jak někteří členové vědí o fungování SVJ opravdu málo. TYPICKY „Je možné je nějak obejít ?“ Spoluvlastníci se přeci neobcházejí, leda když se nimi máme někde potkat. Spoluvlastníci se dle NOZ PŘEHLASOVÁVAJÍ !!!

Také mícháte dohromady „OPRAVY“ a „INVESTICE“, přičemž vaše střecha „ze které létají tašky“ (nebo „se které“) je v HAVARIJNÍM STAVU, jak vám již bylo připomenuto jinými diskutujícími.

CO MÁTE O HAVÁRII VE STANOVÁCH ???

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.