Vložil 32812, 17. Září 2022 - 17:13

Předseda SVJ by si měl jít naliskat, protože vyhláška 50/1978 je od 1.7.2022 zrušená. Jelikož je hromosvod fakticky spíše zámečičina (to je mi slovo!) než elektřina, tak bych v tom neviděl příliš problém. Už i proto, že na bytové domy v osobním vlastnictví se nový zákon č. 250/2021 Sb. nevztahuje (viz důvodová zpráva), a hromosvod na takovém domě tak ani není vyhrazeným zařízením. Není-li vyhrazeným zařízením, není pro jeho opravu ani žádná podmínka odborné způsobilosti. Předseda SVJ tak mele nesmysly.

Návrh zákona včetně důvodové zprávy In: Sněmovní tisk 535/0, ze dne 17. června 2019 [online]. Praha: Parlament České republiky, Poslanecká sněmovna. Dokument „t053500“, s. 34. Dostupné z: https://www.psp.cz/…xt/tiskt.sqw?…:

“Vzhledem k působnosti Ministerstva práce a sociálních věcí a Státního úřadu inspekce práce se návrh zákona a navrhovaná pravidla nevztahují na zařízení využívaná pro volný čas (prostředky lidové zábavy), na zařízení společné části domu v bytovém domě a na nebytové prostory včetně bytů a rodinných domů v osobním vlastnictví.”

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.