Vložil Petr, 28. Srpen 2022 - 20:59

MOTTO: ZA MĚ JE TO VEDENÉ CELÉ ŠPATNĚ, MYSLÍ SI TO VÍCE VLASTNÍKŮ, ALE BOJÍ SE COKOLIV ŘÍCÍ, ABY SE PANÍ PŘEDSEDKYNĚ NEURAZILA A NEPŘESTALA FUNKCI VYKONÁVAT.

  • – – – – – – – – – – – – – – – – –

Udělal jsem si souhrn, tedy že

1/ „3× do roka uhradit na správu a opravy domu 10 tisíc. … máme vyměřené měsíční zálohy na správu 3000 Kč, … a k tomu mám platit několikrát ročně mimořádnou splátku pokaždé okolo 10 tisíc.“

2/ "Shromáždění náleží rozhodování o

  1. vysi příspěvků členů společenstvi na správu domu a pozemku, popr. o vysi a zpúsobu placeni dalšich prispèvkù na cinnosti uvedené v čl. IV.

3/ (vyjádření předsedkyně) “Je třeba udělat něco, nevíme kdy, kolik to bude stát, ale až pán přijde, a řekne mi to, tak já vám to rozúčtuji a složíme se na to. Na účtu SVJ, v tzv. fondu záloh je cca 50 tisíc jako rezerva a na ty se sahat nebude (?). Měsíční výše záloh se zvedat nebude, protože by to bylo hodně peněz”

4/ Nic se nepodepisuje, o ničem se nehlasuje, nic se vlastně neví. … Naposledy takhle “havarijně” opravovala paní předsedkyně studnu za cca 25 tisíc a nikdo o tom ani nevěděl. Nehlasovalo se o tom, ani se nic neschvalovalo. Stav havarijní nebyl, pouze byla zrezlá nádoba. .

5/ ZA MŠ JE TO VEDENÉ CELÉ ŠPATNĚ, MYSLÍ SI TO VÍCE VLASTNÍKŮ, ALE BOJÍ SE COKOLIV ŘÍCÍ, ABY SE PANÍ PŘEDSEDKYNĚ NEURAZILA A NEPŘESTALA FUNKCI VYKONÁVAT.

Takže pochybuji, že … . Protože se jednalo POMĚRNĚ MALÉ ČÁSTKY – např. u studny 25 tisíc, zjednodušeně DĚLENO 8 VLASTNÍKY… Nyní se však již … má jednat o částku mnohonásobně vyšší, kterou vlastně ani přesně neznáme.

Položky v zálohách rozepsané nemáme. Resp. je to vedené doslova jako FOND OPRAV – částka + VODA. NENÍ ROZEPSANÁ SPOLEČNÁ EL., POJIŠTĚNÍ APOD. DĚLÁ TO STARŠÍ PANÍ, CO SI ZA TO NIC NEBERE A PODLE MNĚ TO TAK I VYPADÁ.

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Souhlas s dnešními předřečníky (např. OK ve 20:04 hod).

Pokud by se všichni (co nás v SVJ je) báli ceknout, „aby se paní předsedkyně neurazila a nesekla s tím“, tak těch (aspoň částečně) vytunelovaných SVJ je víc, než jich je.

Ve stanovách má vaše shromáždění „rozhodovat o vysi příspěvků členů na správu domu a pozemku, popr. o vysi a zpúsobu placeni dalšich prispèvkù na cinnosti uvedené v čl. IV.“

Takže jste měli rozhodovat o studni a komínu.

Pokud hradíte za svůj byt 36 tisíc korun ročně + „mimořádky“ a máte na účtu (za celá léta fungování SVJ) 50 tisíc korun, tak kam se peníze poděly (i když nevíme kolik činí příspěvky za celý dům)…

Já bych se nebál nehradit (nejen) „mimořádky“ a čekal na soud, protože doufám (i když rozhodování soudů ohledně bytového spoluvlastnictví, t.j. NOZ od § 1158 je sázka do loterie), zda by to SVJ zastupované předsedkyní vyhrálo, když MÁTE (NEJEN DLE NOZ § 1180) ALE DLE STANOV ROZHODOVAT I O DALŠÍCH PŘÍSPĚVCÍCH.

Problém by (dle mne) byl, pokud byste ve stanovách dali předsedkyni (spíše výboru) právo rozhodovat bez shromáždění o investicích např. do 100 tisíc korun, nebo o těch mimořádných.

NAŠTĚSTÍ VÁŠ VÝBOR (NEJEN PŘEDSEDKYNĚ) NEMÁ ASI MAJORITU, JAKO V NĚKTERÝCH JINÝCH SVJ. TI JSOU NA TOM HŮŘE.

  • – – – – – – – – – – – – – – –

NOZ § 1179

Vlastník jednotky má právo seznámit se, … .

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.