Vložil Justitianus, 14. Červenec 2022 - 11:26

☀ SVJ je povinno vložit do do sbírky listin veřejného rejstříku prohlášení (vlastníka budovy). Tato povinnost je uzákoněna v § 1220 od roku 2012, ale stále ještě se nejdou blbečci, kteří s tím nesouhlasí a držkují.

☀ Vhodné je založit i aktuální znění PENB (průkaz energetické náročnosti budovy). SVJ tím jednou provždy splní svou zákonnou povinnost předkládat PENB – nemusí pak už nic nikomu kopírovat. Postačí bude-li tato skutečnost zmíněna ve stanovách. Vyřešeno.

☀ Stejně tomu bude po očekávané novele zákona č. 67/2013 Sb., který v novém ustanovení § 8a zřejmě uloží SVJ nesmyslnou a otravnou povinnost informovat každého příjemce služeb stále dokola každý měsíc (!!!) o tom, že kdesi jsou mu zpřístupněny povinně poskytované údaje. Je samozřejmě totálním nesmyslem podávat tuto stále stejnou informaci opakovaně každý měsíc – toto si vymysleli bruselští Ajnštajnové. Řešení je opět jednoduché: ta informace se zveřejní ve sbírce listin rejstříku. Ve stanovách toto bude zmíněno, a tím je povinnost navždy splněna. Ať si vlastník jednotky tu informaci čte ve sbírce listin třebas každý měsíc, každý týden nebo každý den, pokud jej to baví (nebo pokud je tak blbý, že zapomněl že totéž tam četl už před měsícem).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.