Měsíční odečty se odkládají

Vložil Pavel, 7. Červenec 2022 - 21:07 ::

ale jen do 12.7.2022. Kluci a holky poslanecký přetáhli o celou 1 minutu svou pracovní dobu:

https:/ / www.psp.cz / eknih / 2021ps /stenprot/031schu­z/s031034.htm

"Poslankyně Klára Dostálová: Děkuji za slovo. Hezký večer. Ale vzhledem k tomu, kolik je hodin, tak si myslím, že stačím sotva říct, že vám všem přeju hezký večer. Nicméně my jsme zavetovali tu devadesátku z jednoho prostého důvodu, protože na vás na všechny se obraceli zástupci bytových družstev a společenství vlastníků jednotek, tady Evo, už mě to měříš, když tak tři dva jedna, já toho nechám, ale určitě to rozebereme na nějakém dalším příštím jednání.

Opravdu si to zaslouží rozebrat na výboru, protože zástupci bytových družstev celkem oprávněně namítají, že to bude stát obrovské množství peněz, ta informační povinnost, která se vlastně na ně nově aplikuje. Oni kontaktovali Ministerstvo pro místní rozvoj několikrát, bohužel neúspěšně, a tam je právě potřeba si s ministerstvem vykomunikovat to… (Předsedající vstupuje do řeči: Paní poslankyně, já se omlouvám…) Přeji vám hezký večer.

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkujeme vám. Konstatuji, že do rozpravy je dále pak přihlášena ještě poslankyně Pošarová a s faktickou pan ministr Bartoš. Přerušuji 31. schůzi Poslanecké sněmovny do úterý 12. července 2022 do 10 hodin a připomínám, že zítra, to je v pátek 8. července 2022 bude v 9 hodin zahájena 29. schůze Poslanecké sněmovny. Přeji vám hezký večer.

(Jednání skončilo v 19.01 hodin.)***"

Zajímavé na vystoupení místopředsedy vlády pro digitalizaci bylo, že se snažil zmást poslance tím, že když schválí novelu zákona č. 67/2013 Sb. již v prvním čtení, takže budou projednávat novelu vyhlášky č. 376/2021 Sb. „na půdě patřičných parlamentních výborů“. To je nějaká ZMĚNA, normálně vyhlášky parlamentní výbory neprojednávají. Nevím, zda někdo pana místopředsedu vlády informoval, že vyhláška nemůže jít nad rámec stanovený zákonem.

Určitou šancí je, že pokud by neprošlo projednávání jen v 1. čtení, takže by mohl být navržen i odklad celého nesmyslného měsíčního informování jako to udělali na Slovensku.

„Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji, paní místopředsedkyně. Já bych chtěla využít ty dvě minuty, co zbývají do konce jednacího dne a chtěla bych jménem dvou klubů, to znamená klubu hnutí ANO a poslaneckého klubu SPD dát veto podle § 90 na projednávání ve zrychleném čtení, protože máme celou řadu výhrad a myslíme si, že ten zákon si vyžaduje prodiskutování ve výborech a pravděpodobně i opravu. Děkuji.“

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.