Vložil Justitianus, 19. Červen 2022 - 9:54

Majusko (bez ověření),
je dobře že už netrváte na Vašem nesprávném názoru č. 1 že „byt nemůže mít nikdy nula osob pro rozúčtování“ a na nesprávném názoru č. 2 že „nemovitost nemůže mít nula osob pro placení poplatků za odpady obci“.

Obecně Vám doporučuji neplácat nesmysly. To pak musí někdo ty Vaše fantazie uvádět na pravou míru.


Rozúčtování služeb totiž závisí na pravidlech rozúčtování, a ta pravidla mohou být odlišná v každém ze 78000 SVJ. Netušíte vůbec co „do rozúčtování dávají“ v těch 78000 SVJ. Nejste schopen/schopna prokázat, že neexistuje ani jedno SVJ ve kterém se u některé služby hradí 0 Kč při počtu 0 osob.

Přímo v § 2 zákona č. 67/2013 Sb. najdete případ, kdy je možno neplatit nic. Jde o stav podle § 2 písm. g bod 3, který jsem zde popsal a citoval. Jistě je možné že počet osob na byt/nebyt je nula a platí se nula. Žádný celostátně účinný právní předpis toto nezakazuje. Pletete si Váš subjektivní názor s právním předpisem.


Pokud jde o odpady v obci, nezmínil jste se o žádné speciální „variantě A“. Tvrdil jste všeobecně tu pitomost, že „nemovitost nemůže mít nula osob pro placení poplatků za odpady obci“.

Například v mnoha obcích (i v Praze) se počet osob vůbec nezjišťuje. Výše poplatku je dána objemem odpadu, hmotností odpadu nebo objemem přistavených nádob, které si objednal vlastník nemovité věci (případně SVJ). Pokud si neobjednal žádnou nádobu, neplatí možná nic. Závisí to pouze na obecní vyhlášce. (A například právě v Praze neplatíte nic, pokud jste si neobjednal nádobu a její svoz u jedné ze čtyř korporací, které toto zajišťují na území hl. m. Prahy).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.