Vložil Justitianus, 2. Červen 2022 - 7:44

Strakonice, chcete-li hradit vašemu SVJ jakoukoliv částku „v hotovosti“, znamená to že chcete předat právnické osobě SVJ bankovky nebo mince. Toto řeší zákon č. č. 254/2004 Sb., o omezení plateb v hotovosti (ZoPH).

§ 4

(1) Poskytovatel platby, jejíž výše překračuje částku 270000 Kč je povinen provést platbu bezhotovostně. 

(2) Příjemce platby, jejíž výše překračuje limit, nesmí tuto platbu přijmout, jestliže nebyla provedena bezhotovostně.

Pokud to nezakazují stanovy SVJ, můžete hradit v hotovosti částky až do výše 270000 Kč. Je totálním nesmyslem tvrdit že o tomto by se mělo hlasovat, či dokonce vyžadovat 100% dohodu vlastníků. Neopakujte nesmysly! Přečtěte si stanovy!


Zcela jiná otázka je na jaký účel chcete hradit.

Jako vlastník jednotky NIKDY nehradíte jakýsi „náklad na zateplení“. Tento náklad bude hradit právnická osoba SVJ zhotoviteli zateplení. Vy nejste účastníkem smlouvy mezi SVJ a zhotovitelem. Nemáte s tím nic společného, kromě existence ručitelského závazku za dluh SVJ. Jste zmaten a popleten.

Dále se zmiňujete o úvěru. Veškeré platby spojené s úvěrem bude hradit příjemce úvěru (SVJ) úvěrující bance. Vy nejste účastníkem smlouvy mezi SVJ a bankou. Nemáte s tím nic společného, kromě existence ručitelského závazku za dluh SVJ. Jste zmaten a popleten.

Moje rada: Zanechte fantazírování. Hlídejte si, abyste hradil předepsané příspěvky na správu domu způsobem předepsaným ve stanovách. Toto je Vaše zákonná povinnost.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.