Vložil Matějka Jaroslav, 2. Září 2008 - 7:20

Vážený pane Pavle a ostatní diskutující,

v souladu s právním výkladem je Nařízení vlády č.371/2004 Sb. je závazné, jelikož vychází a odvolává se na zákon č. 72/1994 Sb. Nařízení vlády je tedy závazný prováděcí předpis.

„Vláda nařizuje podle § 9 odst. 10 zákona č. 72/1994 Sb., kterým se upravují některé spoluvlastnické vztahy k budovám a některé vlastnické vztahy k bytům a nebytovým prostorům a doplňují některé zákony (zákon o vlastnictví bytů), …“

§1, odst.2., Nařízení vlády: „Neobsahují-li stanovy společenství, schválené jeho shromážděním, některou z náležitostí uvedených v § 9 odst. 14 zákona o vlastnictví bytů, řídí se právní poměry společenství v těchto věcech příslušnými ustanoveními vzorových stanov uvedených v příloze k tomuto nařízení.“

Tedy Čl.VII, odst.3, písm.e) Vzorových stanov je rozpracované ustanovení §9, odstavce 14 ZoVB. (Pozn.: většina společenství má Vzorové stanovy.)

Kladu otázky pane Pavle a ostatním k výše uvedenému:

  • Jak máte ve stanovách společenství rozpracované ustanovení §9, odst.14 ZoVB?
  • Jak například prokáže společenství vlastníků jednotek „schválení účetní závěrky“ v souladu s §17, odst.4, zákona č.563/1991 Sb. v platném znění?

Děkuji za odpovědi.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.